Samenvatting, IOP Nano-dispensing

Electronics Micro system technology MEMS/NEMS Optics
IOP by 29 November 2008

Bestaande methoden om zeer kleine hoeveelheden vloeistof te verspuiten, zijn niet geschikt voor het doseren van viskeuze vloeistoffen. Vooral voor onderzoek naar het gedrag van biologische moleculen zoals eiwitten is dat lastig. In een gezamenlijk IOP-project van de Technische Universiteit Delft en de Universiteit Leiden is aangetoond dat electrospraying – onder bepaalde voorwaarden – een oplossing is voor dit probleem. Er is een schakelende electrosprayopstelling ingebouwd in een microscoop zodat de gedispenseerde vloeistof direct waargenomen kan worden. Het is mogelijk de sprayende nozzle, nozzleranden en de gedeponeerde druppel te bekijken en te registreren m.b.v. video-opnamen. Door een minieme hoeveelheid fluorescerende stof toe te voegen, kan het volume van de verspoten vloeistof nauwkeurig worden vastgesteld. Door middel van het transleren van de microscoop tafel kan met een micrometerresolutie vloeistof gepositioneerd en gedispenseerd worden in het nanoliterbereik. De gewenste schakelsnelheid van 10 kHz is met het gebruikte systeem niet gerealiseerd.


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more