RvA-erkende kalibratie door Wenzel-WKP

Electronics Medical technology Precision-technology
Mikroniek 3-2006 by Frans Zuurveen 1 July 2007

Meten is weten. Dus investeren bedrijven die actief zijn in de precisietechnologie terecht in duur meetinstrumentarium. Maar hoe nauwkeurig blijft hun dure meetmachine, schroefmaat of set eindmaten? Immers, intensief gebruik maakt dat meetmiddelen slijten. En als we het hebben over delen van micrometers, kan zelfs het stabielste materiaal van vorm veranderen, althans op de lange duur. Natuurlijk is het mogelijk zelf periodiek meetmiddelen te kalibreren, maar dat vereist wel speciaal instrumentarium en bijbehorend vakmanschap.Alternatief is het uitbesteden van die kalibratie. Wenzel-WKP is een van de door de RvA – de Raad voor Accreditatie te Utrecht – erkende laboratoria voor kalibratie van geometrische metingen.


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more