PTS: met precisie de markt op

Manufacturing Materials Precision-technology
Mikroniek 2-1995 by F.Zuurveen 27 April 2006

Bij het woord gereedschap denkt een timmerman aan een hamer, een bankwerker aan een vijl en een monteur aan een steeksleutel. Maar bij PTS in Sittard verstaat men onder gereedschap meestal een volgsnijstempel. Grotendeels vervaardigd van hardmetaal, met een precisie ter grootte van enkele micrometers en met de ingewikkeldheid van een dieselmotor kan de prijs van zulk precisiegereedschap oplopen tot een halfmiljoen gulden. Maar voor de produktie van achthonderd uiterst nauwkeurige ‘lead frames’ voor geintegreerde schakelingen per minuut is zo’n stempel beslist onontbeerlijk. Als gevolg van de nieuwe wind die door het Philps-concern waait, kan en mag Precision Tooling Services als onderdeel van Philips Components nu ook zijn expertise aan derden ter beschikking stellen. Degenen die problemen hebben met de extreem nauwkeurige bewerking van bijzondere materialen, kunnen hier hun voordeel mee doen.


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more