Microsysteemtechnologie: Stand van zaken en infrastructuur

Manufacturing Micro system technology MEMS/NEMS Precision-technology
Mikroniek 1-1996 by J.Elders 27 April 2006

De microsysteemtechnologie (MST) wordt inmiddels als een belangrijke (toekomstige) produktie technologie erkend. Er kan een grote toegevoegde waarde worden gegenereerd door het toepassen van batch-processen met sub-micron toleranties. een veelvoud aan produkten is bedacht die met behulp van microsysteemtechnologie goed te maken zijn. Prof. J.Fluitman schetst in het jaarboek van de NVPT de ontwikkelingen van de microsysteemtechnologie. Uit deze ontwikkeling blijkt dat de technologie volwassen wordt, hetgeen betekent dat de industriele wensen en drijfveren belangrijker worden. In dit artikel zal de stand van zaken van de produktietechnologieen en de europese infrastructuur worden geschetst.


References

Picometer drift and microrad reproducibility

At the end of May, Settels Savenije hosted a DSPE Knowledge Day dedicated to challenges in nanometrology.

Read more
Order of frictions and stiffnesses…

For lumped systems consisting of different frictions and stiffnesses, there has been confusion in literature about hysteresis curves and virtual play for many decades.

Read more
Make it clean

In mid-April, the second edition of the Manufacturing Technology Conference and the fifth edition of the Clean Event were held together, for the first time, at the Koningshof in Veldhoven (NL).

Read more