Zuurmeten met een stuk glas?

Chemical technology Sensors
Mikroniek 2-1983 by Th.W. Rejda, H. de Jong 27 April 2006

Uit de alledaagse ervaring weet iedereen wat een zuur is. Onze smaakzintuigen vertellen ons het met een grote nauwkeurigheid. Wat echter niet iedereen weet is dat de zure smaak nauw verbonde is met de aan- of afwezigheid van het waterstofion, ook proton genaamd. Het is de meting van het waterstofgehalte met behulp van een protongevoelig glas, waarover dit artikel handelt.


References

Lunch lecture April hosted by…

The title is: How to deal with eddy current dampers:

Read more
Microcredentials: macro-effect for professionals

This month, the first microcredentials have been awarded to the participants who successfully took part 1 of the course ‘Mechatronics System Design’ by Mechatronics Academy in cooperation with their partner High Tech Institute.

Read more
Gas Bearing workshop 2025

For 10 years the Gas Bearing Workshop has been the most specific forum for the gas bearing community in the western world.

Read more