Zuurmeten met een stuk glas?

Chemical technology Sensors
Mikroniek 2-1983 by Th.W. Rejda, H. de Jong 27 April 2006

Uit de alledaagse ervaring weet iedereen wat een zuur is. Onze smaakzintuigen vertellen ons het met een grote nauwkeurigheid. Wat echter niet iedereen weet is dat de zure smaak nauw verbonde is met de aan- of afwezigheid van het waterstofion, ook proton genaamd. Het is de meting van het waterstofgehalte met behulp van een protongevoelig glas, waarover dit artikel handelt.


References

May 30 DSPE Knowledge day…

Please be invited to the upcoming DSPE Knowledge Day at Settels Savenije Eindhoven.

Read more
Lunch lecture May hosted by…

Precision in roll -2- roll electronics

Read more
YPN visited Kulicke & Soffa…

The Young Precision Network (YPN) - part of the DSPE community - organises events for young professionals and students. On Thursday February 1st, YPN organised a visit to Kulicke & Soffa in Eindhoven.

Read more