Van idee naar realisatie

Electronics Medical technology Precision-technology
Mikroniek 6-2006 by Frans Zuurveen 22 July 2007

Een goed idee is één. Dat uitwerken tot een prototype is twee. En dat ontwikkelen tot een product dat in serie wordt geproduceerd, is drie. De Koningh System Supplier, dat zijn oorsprong heeft in een fijnmechanische instrumentmakerij, helpt uitvinders bij stap twee en vervolgens bedrijven bij stap drie. Zo vult het Arnhemse bedrijf het gat tussen de creativiteit van een onderzoeker en de expertise van een bedrijf in applicatie en marketing.Voor een onderzoeker heeft dat het voordeel dat hij een partner heeft die enerzijds financiële risico’s deelt en anderzijds nuchtere fabricageervaring inbrengt. Voor een bedrijf betekent dat waardevolle ondersteuning in het vakgebied precisietechnologie, gebaseerd op De Koningh’s meer dan honderd jaar ervaring in het omgaan met nauwe toleranties.


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more