Toepassing van supergeleiding in biomagnetisch onderzoek

Electronics Materials Medical technology
Mikroniek 2-1990 by H.J.M. ter Brake 27 April 2006

Supergeleiding staat in het centrum van de wetenschappelijke belangstelling sinds in 1987 supergeleiding boven het kookpunt van stikstof mogelijk bleek. De betreffende keramische materialen worden momenteel in een groot aantal laboratoria in de wereld vervaardigd en onderzocht. Een overzicht betreffende supergeleiding in het algemeen en de nieuwe keramische supergeleiders in het bijzonder is door Dave Blank gepresenteerd in de mei’juni uitgave van Mikroniek (1989). In het nu volgende artikel wordt de toepassing van supergeleiding in de biomagnetisch onderzoek beschouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van conventionele (“lage-temperaturen”) supergeleiding. Verwacht mag evenwel worden dat in het komend decennium de keramische supergeleiders toegepast zullen gaan worden voor de constructie van de benodigde sensoren.


References

Professional education program (Microcredentials)

The aim of the DSPE professional education program is to equip professionals with the specialized knowledge, skills, and competencies needed to design and realize innovative (high tech) systems.

Read more
Techcafé met als thema Manufacturability

Dé plek om ongedwongen nieuwe contacten op te doen én onder het genot van een borrel en bitterbal te sparren over tech onderwerpen.

Read more
Marriage of opto-mechatronics and electron…

This year’s DSPE Opto-Mechatronics Symposium attracted some 100 participants from academia and industry, all of whom seized the opportunity for networking, meeting technical peers, and visiting an interesting small-scale exhibition.

Read more