Techniek voor het vervaardigen van metalen precisie-onderdelen

Manufacturing Materials Mechanics
Mikroniek 2008-5 by Eric Kemperman 11 May 2010

De chemisch etstechniek kent haar oorsprong in de zwaardsmederij uit de 15e eeuw en is het meest bekend uit de kunst, denk aan de etsen van Rembrandt van Rijn. Pas in de 20e eeuw, toen de eerste fotogevoelige lakken op de markt kwamen, heeft de etstechniek zich als een interessante precisievervaardigingstechniek kunnen ontwikkelen. In eerste instantie voor koper, koperlegeringen en (roestvast) staallegeringen, later ook voor speciale metalen zoals beryllium, goud, molybdeen, tantaal, titanium en zilver. Tegenwoordig wordt de etstechniek gebruikt voor het vervaardigen van dunne metalen precisie-onderdelen in nagenoeg alle industrieën, waaronder de lucht- en ruimtevaart, machinebouw, medische techniek en de (micro-)elektronica.


References

First ECP2 Silver certificate lays…

Recently, the first ECP2 Silver certificate was awarded. ECP2 is the European certified precision engineering course programme that emerged from a collaboration between euspen and DSPE.

Read more
DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more