Nieuwe materialen dagen uit

Electronics Mechanics
Mikroniek 1 2008 by Frans Zuurveen 10 December 2008

Zonder innovatie geen toekomst? Dat zou je kunnen denken bij het lezen van het motto van de Materialendag 2007 in het Belgische Grobbendonk: “Innovatieve materialen bepalen de toekomst”. Ach, metalen, kunststoffen en oersterke vezels zijn al heel lang de belangrijkste ingrediënten van materialen. Maar deze dag blijkt dat er met de slimme verdeling van vezels, het gebruik van deeltjes met nano-afmetingen of het verwerken van thixotroop magnesium toch opzienbarend materiaalnieuws valt te melden. Dat nieuwe combinaties van zulke ingrediënten een uitdaging betekenen, wordt aan het eind van de Materialendag treffend geïllustreerd door het verhaal over de Volvo Ocean Race. Het kiezen van het juiste materiaal betekent daar letterlijk het verschil tussen winnen en verliezen. En dat geldt mutatis mutandis ook voor de mate- riaalkeuzes bij innovaties in de precisietechnologie.


References

First ECP2 Silver certificate lays…

Recently, the first ECP2 Silver certificate was awarded. ECP2 is the European certified precision engineering course programme that emerged from a collaboration between euspen and DSPE.

Read more
DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more