MEMPHIS: Smart mixen van elektronen en fotonen

Electronics Mechanics
Mikroniek 1 2008 by 10 December 2008

Er komt licht in de elektronische pijp. Fotonen zijn in staat de huidige elektronische chips te verrijken met aangename eigenschappen. De honger naar bandbreedte en het meten van ingewikkelde fysische fenomenen vormen de aanleiding voor de ontwikkeling van een nieuwe ‘merging’ technologie. De mix van hoogfrequente elektronica met fotonica in een op CMOS gebaseerd proces vormt de basis voor de volgende generatie chips. Het ontwikkelen van deze veelbelovende technologie is de uitdaging voor het MEMPHIS-consortium. MEMPHIS staat voor Merging Electronics and Micro&nano PHotonics in Integrated Systems. Het consortium bestaat uit 22 relevante spelers op dit gebied, waaronder de drie technische universiteiten, multinationals zoals ASML, Alcatel, FEI en Philips, en MKB’ers zoals penvoerder LioniX uit Enschede.


References

First ECP2 Silver certificate lays…

Recently, the first ECP2 Silver certificate was awarded. ECP2 is the European certified precision engineering course programme that emerged from a collaboration between euspen and DSPE.

Read more
DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more