MART: Mobiele Autonome Robot Twente

Control
Mikroniek 2-1998 by M.P. Koster 27 April 2006

De gezamenlijke inspanning van specialisten uit de werktuigbouwkunde, regeltechniek en informatica resulteerde in een voertuig dat autonoom kan bewegen langs een vooraf – afhankelijk van het te assembleren product – in software vastgelegde baan langs een aantal voorraadstations. Daar worden door een manipulator onderdelen opgepakt en aan boord van het voertuig gemonteerd. Voor het project was het nodig een voertuig, een manipulator, een grijperwisselsysteem, een koppelmechanisme en een navigatiesysteem te ontwikkelen, samen te bouwen en te testen, en dat alles samen met de benodigde hard- en software voor onder andere het plannen van opdrachten en definieren van de bijbehorende wegpatronen.


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more