Gietwerk met zeer goede maatnauwkeurigheid (2)

Manufacturing Materials Precision-technology
Mikroniek 2-1993 by M.Beuning 27 April 2006

Het Vacuum Vorm Proces, V.P.F is van oorsprong een Japanse vinding (Sinto Kogyo Ltd). Het werd in dat land voor het eerst toegepast voor het gieten van aluminium. Het proces bleek zeer succesvol en de toepassing ontwikkelde zich voorspoedig. Toepassing in West-Europese industrielanden heeft enige tijd op zich laten wachten, wat waarschijnlijk aan zowel het voor traditionele zandvormgieterijen revolutionaire karakter van het proces heeft gelegen, als aan de noodzakelijke investeringen in nieuwe uitrusting. Sinds 1981 hebben Europa zo’n 33 gietrijen, hoofdzakelijk in Duitsland, een licentie via Wagner Sinto. De meeste passen het proces toe voor staal en gietijzer. In 1986 startte een Nederlandse gieterij in Weert met de toepassing voor het gieten van aluminium produkten. In dit artikel wordt ingegaan op de proces stappen van dit gietproces voor produkten met hoge maatnauwkeurigheid.


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more