Doseer medicijn waar het moet zijn

Mechanics Medical technology Precision-technology
Mikroniek 2009-6 by Frans Zuurveen 14 June 2011

Meestal komt een medicijn via de mond het lichaam in. Maar dat medicijn weet niet waar het zijn heilzame werking precies moet uitoefenen. Dus heeft conventionele medicijntherapie te kampen met ongewenste effecten, bijvoorbeeld bijwerkingen door overdosering en – in het ergste geval – geen werking. De ‘intelligent Pill’ – iPill – van Philips, daarentegen, is een zelfdenkende pil die op zijn weg door het spijsverteringskanaal een medicijn exact op die plaats doseert waar werking gewenst is. Die pil – met een lengte van 26 mm en een diameter van 11 mm – heeft niet alleen dat medicijn en batterijen aan boord, maar ook allerlei meet-, communicatie- en doseerinstrumentarium. En natuurlijk een microprocessor die de intelligentie van de pil voor zijn rekening neemt.


References

First ECP2 Silver certificate lays…

Recently, the first ECP2 Silver certificate was awarded. ECP2 is the European certified precision engineering course programme that emerged from a collaboration between euspen and DSPE.

Read more
DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more