Contactloos meten met nanometer precisie

Precision-technology
Mikroniek 1 2007 by Frans Zuurveen 15 August 2008

Voor de Corus Jong Talent-prijs moet je iets bijzonders presteren. Dat deed Lennino Cacace met zijn afstudeerproject aan de TU Eindhoven en daarom kreeg hij op 23 ovember 2006 die prijs door Corus R&D-directeur prof. dr. R. Boom tijdens een feestelijke bijeenkomst in Haarlem uitgereikt. De jury van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen was enthousiast over zijn sensor voor het contactloos meten van vrije-vorm-oppervlakken met een resolutie van één nanometer, en dat binnen een aanzienlijk meetgebied van 5 mm.De sensor zal deel gaan uitmaken van de revolutionaire NANOMEFOS-precisiemachine voor het meten van vrije-vorm-optiek.


References

First ECP2 Silver certificate lays…

Recently, the first ECP2 Silver certificate was awarded. ECP2 is the European certified precision engineering course programme that emerged from a collaboration between euspen and DSPE.

Read more
DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more