NEWS 29 January 2024

Techcafé: Materialen, functionaliteit, kosten en maakbaarheid

(event in het Nederlands) Het Techcafé op 22 februari is de centrale ontmoetingsplaats voor professionals in de hightech- en maakindustrie.


Dit is het Techcafé

Of je nu een ingenieur, ontwerper, ondernemer of student bent, ons Techcafé biedt je de kans om te netwerken, ideeën uit te wisselen en meer te leren over de nieuwste ontwikkelingen in de industrie. Elke editie staat er één hoofdthema centraal. Experts delen tijdens de talkshow hun kennis om te inspireren en nieuwe ideeën te stimuleren en te implementeren in organisaties.

Het Techcafé wordt georganiseerd door DSPE en Mikrocentrum


Deze editie | Materialen, functionaliteit, kosten en maakbaarheid

Het onderwerp Materialen wordt soms als saai ervaren maar is wel heel belangrijk voor de precisietechnoloog. Op z’n Jip & Janneke’s: als je een schutting plaatst en je gebruikt waaibomenhout, dan moet je naar een paar jaar weer een nieuwe schutting plaatsen. In dit Techcafé worden de belangrijke interessante aspecten van materialen besproken. Het gaat om functionaliteit, maakbaarheid, beschikbaarheid, hoe het beste materiaal te kiezen etc. Deze discussie vindt plaats in de Techcafé talkshow. Talkshowhost Edwin de Zeeuw gaat het gesprek aan met:

  • Erik Tempelman, Professor TU Delft
  • Tim van Kampen, Technisch Directeur Ceratec technische keramiek
  • Robin Hollebeek, docent Leidse Instrumentmakers School
  • Jack Cooijmans, R&D manager Thermo Fisher Scientific

Programma:

  • 15.30 uur: Inloop
  • 16.00 uur: Talkshow
  • 17.00 uur: Netwerkborrel

Locatie: Mikrocentrum, De Run 1115, 5503 LB Veldhoven.


Luister de vorige Techcafé edities terug!

Benieuwd naar de voorgaande edities? Luister ze terug via SoundCloud:


Zien we jou bij een volgende editie?

Of je nu geïnteresseerd bent in nieuwe technologieën, efficiëntere productieprocessen of duurzame oplossingen, ons Techcafé biedt een unieke kans om bij te blijven met de nieuwste trends en ontwikkelingen in de hightech- en maakindustrie. Wij nodigen je dan ook van harte uit om deel te nemen aan onze volgende bijeenkomst en deel uit te maken van deze inspirerende community.


Partner Techcafé:


References

First ECP2 Silver certificate lays…

Recently, the first ECP2 Silver certificate was awarded. ECP2 is the European certified precision engineering course programme that emerged from a collaboration between euspen and DSPE.

Read more
DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more