Ontwikkelingen op het gebied van rubberachtige materialen

Materials
Mikroniek 5/6-1990 by W.J.Aben 27 April 2006

Het onderwerp van dit artikel is het schetsen van een beeld van de ontwikkelingen op het gebied van rubberelastische materialen gedurende de laatste jaren. Duidelijkzal worden dat er op het gebied van de traditionele gevulcaniseerde rubbers de laatste jaren vele varianten van reeds bestaande elastomeren zijn ontwikkeld. Aan de andere kant zijn er in deze groep geen nieuwe elastomeren bijgekomen die op dit moment al een belangrijk afzetgebied hebben gevonden. De meeste aandacht zal daarom worden gegeven aan een sterk in opkomst ziind; groep van rubberachtige materialen die zich in het grensgebied tussen de gevulcaniseerde rubbers en de kunststoffen bevindt, namelijk de thermoplastische elastomeren


References

DSPE appoints Martin van den…

Upon his retirement from ASML, Martin van den Brink was appointed honorary member of DSPE.

Read more
High-velocity innovation

Making crucial design decisions early in the concept phase of a project, may lead to severe cost and time overruns when these decisions are based on assumptions and/or incomplete knowledge.

Read more
Hybrid variable-reluctance actuator technology on-sky

Astronomers use deformable mirrors to improve the image of a telescope by correcting for the optical distortions caused by atmospheric turbulence.

Read more